Udruženje za bolji Vršac

CentarZaRazvojNovihVestinaIPoslova

O CENTRU

Pročitano 7666 puta

Centar za razvoj novih veština i poslova osniva se radi uspostavljanja inovativnijeg i kreativnog lokalnog tržišta rada zasnovanog na znanju i novim veštinama koja su potrebna za poslovanje i razvoj lokalne farmaceutske industrije, poljoprivrede, industrije hrane, turističke industrije, industrije alternetivnih izvora energije, edukativne i kulturne industrije i industrije usluga u opštini Vršac

Znanje osnovni razvojni potencijal savremenih gradova i opština

Danas konstantno učenje postaje jedan od najvažnijih oblika upravljanja karijerom stanovnika gradova i lokalnih samouprava.

Savremeni gradovi, opštine i poslodavci sve više novac, vreme, informacije, energiju posvećuju učenju i stalnom usavršavanju sugrađana i zaposlenih.

Lokalne vlasti i lokalni poslodavci sve više shvataju da je konstantno učenje jedan od najefikasnijih načina ostvarivanja konkurentske prednosti gradova i opština i sticanje poverenja potrošača.

Investicija u učenje postaje ključni pokazatelj razumevanja onog što se događa u savremenom poslovanju i konkurenciji.

Znanje postaje vrlo važan kapital u daljem razvoju pojedinca, lokalne samouprave i lokalnih kompanija.

Gradovi i opštine "koje uče" su svesne da samo svakodnevno kreiranje, sticanje i raspodela znanja na svojoj teritoriji može da utiče na promenu ponašanja svih svojih građana.

Primenom novih znanja, iskustava i veština uspešno se identifikuju i rešavaju problemi koji se javljaju u procesu implementacije lokalnih planova održivog razvoja .

Za razliku od hijerarhijske ili vertikalne organizovane lokalne vlasti, koja za cilj ima efikasnost, lokalne samouprave "koje uče" su okrenuta ka rešavanju problema, a u proces rešavanja uključuju sve zainteresovane građane.

Priredio: 
Poslednja izmena dana subota, 10 mart 2012 22:51
Više u ovoj kategoriji: CILJEVI CENTRA »