Udruženje za bolji Vršac

GrupaGradjanaBaner

ODRŽANA DRUGA REDOVNA SKUPŠTINA

Pročitano 2254 puta

Druga po redu sednica skupštine opštine Vršac trajala je punih osam sati, a na dnevnom redu bilo je čak 29 tačaka. Vladajuća većina, posle duge rasprave sa opozicijom, usvojila je sve predložene odluke.

Najduža rasprava vodila se na samom početku sednice kada je na red došla takča dnevnog reda o završnom računu budžeta opštine Vršac za 2011. godinu. Opozicija je postavili su pitanje zašto je iz budžeta plaćeno preko 23 miliona dinara kazni po sudskim sporovima, ali i po kom principu i kriterijumu se dele sredstva za medije koje iznose 15 miliona dinara za prošlu godinu.

- Većina tih sudskih sporova nasleđena iz prethodnih mandata, objasnio je Čedomir Živković, predsednik opštine Vršac.

Na sudske presude je, između ostalog, otišlo i 3,7 miliona dinara na sedam godina dug spor Dečjih vrtića, ustanove čiji je osnivač opština. Inače, taj spor je vođen po tužbi Snežane Ružić, bivše direktorke te ustanove, koja od prošlog mandata obavlja funkciju člana opštinskog Veća za obrazovanje.

Burna polemika se vodila i oko usvajanja Plana detaljne regulacije vetroparka "Košava" u Uljmi, Zagajici, Izbištu i Parti, gde bi firma "MK Fintel" trebalo da podigne vetrogeneratora.

-Investitor ovog projekta je simbol svega što nije dobro u našoj privredi i zato ne želimo da glasamo za ovaj predlog, rekao je Ljubisav Šljivić, šef odborničke grupe SPS-PUPS-JS-SDPS.

Zanimljivo je da je i pored žestoke rasprave izmežu pozicije i opozicije, nekoliko tačaka dnevnog reda doneto jednoglasno. Kada je u pitanju odluka o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine, odbornici su se složili da je ispravna i neophodna.

Autor: eVršac

Priredio: 
Vi ste ovde: Home Novosti GG ZA BOLJI VRŠAC ODRŽANA DRUGA REDOVNA SKUPŠTINA