Udruženje za bolji Vršac

GrupaGradjanaBaner

AFERA DANGUBIĆ

Pročitano 4631 puta

Na drugoj redovnoj skupštini opštine Vršac koju je vodio predsednik Jovica Zarkula postavilo se pitanje velikog broja nepravilnosti i kršenja zakonskih procedura u radu vršačke Skupštine i Opštinskog veća u periodu od 2008 do 2012. godine.

U tom periodu pomoćnik predsednika opštine zadužen i za finansijska pitanja bio je Branislav Dangubić i sumnja se da on stoji iza mnogih nepravilnosti kojima su kršene procedure.

Od članova veća iz bivšeg saziva, saznali smo da je Branislav Dangubić pravno savetovao opštinske funkcionere da ne odgovore na pitanja koja je po zakonu o slobodnom pristupu informacijama postavila dr Dragica Stanojlović u ime Udruženje građana ZA BOLJI VRŠAC. Pitanja su se odnosila na plate funkcionera. Imenovani je u tom periodu zastupao stav da je važno da opštinski funkcioneri ne daju te informacije, koje bi izazvali veliku političku štetu POKRETU VRER, jer su plate fukcionera oko 200 posto veće od zakonom dozvoljenih.

Takođe, sumnja se da je Branislav Dangubić bio upoznat sa odlukom Ustavnog suda koju su odbornici GG ZA BOLJI VRŠAC priložili u toku sednice u pismenoj formi, a kojom se ne dozvoljava isplata naknade za rad podpredsedniku Skupštine opštine. Na taj način Dangubićev predhodnik je na ime ličnih bruto primanja oštetio budžet opštine za oko 80.000 evra.

Pomenuti Branislav Dangubić, je po diskusijama odbornika koje su se mogle čuti u toku direktnog prenosa skupštinskog zasedanja, intezivno i organizovano onemogućavao uvid u dokumentaciju vezanu za bilo koju aktivnost opštine u proteklom periodu. Iznoseći veći broj neistina u periodu pripreme skupštinskog zasedanja, Branislav Dangubić je obmanjivao šefove odborničkih grupa i odbijajao svaki njihov zahtev za uvid u bilo koji segment poslovanja Opštine.

Imajući u vidu da je Branislav Dangubić svojim rigidnim stavom i neistinama u toku konstitutivne sednice najzaslužniji za nastanak afere „ĆIRIN“ koja je bila povod više tužbi i žalbi. Isto tako jedan deo odbornika je mišljenja da je on tvorac i zagovornik kampanje koja se ogleda u brutalnom preglasavanju, odbijanju saradnje i neprihvatanju nikakve inicijative osim onih koji dolaze iz njegove grupacije. I po cenu kršenja zakona i sada već evidentnih posledica po blokadu rada kompletne skupštine.

Uz najavljene tužbe protiv Branislava Dangubića jedna grupa odbornika najavljuje inicijativu za vanrednu sednicu Skupštine opštine, na kojoj će se kao jedna od tri predložene tačke dnevnog reda naći i tačka koja se odnosi na preispitivanje njegovog dosadašnjeg rada i predlog za smenu.

Vreme će pokazati da li je tačna tvrdnja da je Branislav Dangubić glavni kamen spoticanja na uspostavljanju vladavine prava nad vladavinom većine u skupštini opštine Vršac!?

Priredio: 
Poslednja izmena dana ponedeljak, 02 jul 2012 19:53