Udruženje za bolji Vršac

GrupaGradjanaBaner

ZAŠTO VRŠAČKI FUNKCIONERI ĆUTE?

Pročitano 3030 puta

Na drugoj redovnoj sednici Skupštine opštine Vršac, odbornici GG ZA BOLJI VRŠAC priložili su predsedavajućem odluku Ustavnog suda o neustavnosti i nezakonitosti odluke da zamenik Predsednika skupštine opštine bude na stalnom radu u opštini.

Imajući u vidu da je u prošlom mandatu pune četiri godine (do formiranja nove skupštine) ta funkcija bila obavljana iz punog radnog odnosa a samim tim i isplaćivan lični dohodak kao i svi pripadajući porezi i doprinosi, u direktnoj je suprotnosti sa odlukom Ustavnog Suda i nedvosmisleno nezakonita.

Mi se nećemo pozivati na vašu obavezu pravilnog i istinitog informisanja opisane u Statutu Opštine Vršac ni u Poslovniku o radu Skupštine opštine Vršac kao ni u Zakonu o dostupnosti informacijama od javnog značaja.

Namera nam nije da po svaku cenu procesuiramo navedeni slučaj, već da uspostavimo minimalnu saradnju i međusobnu toleranciju kao predpostavku za budući rad. Iz navedenog očekujemo vaš odgovor:

1 - Da li je preduzeta bilo kakva radnja nadležnih da ispita kako je do nezakonitosti došlo?

2 - Da li je komisija za statutarna pitanja, organizaciju i normativna akta Skupštine opštine Vršac razmatrala navedenu nepravilnost, pokrenula postupak brisanja neustavnih i nezakonitih odluka iz normativnih akata Opštine?

3 - Da li je utvrđen tačan iznos nastale štete po Opštinu Vršac?

4 - Da li je pokrenut postupak za naknadu štete?

5 - Ko je odgovorno lice čijom radnjom je omogućena nezakonita isplata?

Imajući u vidu složenost problema očekujemo da u najkraćem roku organizujete sastanak nadležnih za nastalu situaciju na kojoj bi se situacija razjasnila.

Šef odborničke grupe GG ZA BOLJI VRŠAC,      

Branislav Matić      

Priredio: 
Poslednja izmena dana utorak, 10 jul 2012 18:41
Vi ste ovde: Home Novosti GG ZA BOLJI VRŠAC ZAŠTO VRŠAČKI FUNKCIONERI ĆUTE?