Udruženje za bolji Vršac

GrupaGradjanaBaner

BRANISLAV MATIĆ: POSLEDNJA ŠANSA ZA POLITIČKO REŠENJE KRIZE

Pročitano 3894 puta

Prošlo je više od dva meseca kako je na prvoj redovnoj Skuštini opštine Vršac izabrana nova lokalna vlada na čelu sa Čedomirom Živkovićem a mi građani Vršca još ne znamo njen program.

Osim lobiranja za neku novu političku koaliciju i primanje dve plate predsednik opštine i  devet članova veća nisu izašli sa programom rada lokalne vlade i konceptom kako da se zaposli preko 8.000 građana Vršca koji su trenutno bez posla.

Za to vreme odbornička grupa GG ZA BOLJI VRŠAC na čelu sa Branislavom Matićem uradila je politički predlog pod nazivom TEZE ZA IZRADU KRIZNOG PROGRAMA i pismenim putem ga prosledila svim odborničkim grupama da daju svoje predloge, stručne članove i sipatizere za izradu programa, kao i način kako da se predložene mere u programu što pre sprovedu.    


Kako je rekao na konferenciji za štampu Branislav Matić TEZE ZA IZRADU KRIZNOG PROGRAMA predstavljene su u dvadeset tačaka i obuhvataju sve segmente koje omogućavaju prevazilaženje trenutne ekonomske krize u opštini Vršac, pocev od privrede, lokalne samouprave, socijalne zaštite i poljoprivrede.

Prema rečima Branislava Matića TEZE ZA IZRADU KRIZNOG PROGRAMA  realizovao bi Savet koji bi se sastojao od afirmisanih stručnjaka i privrednika, a čiji bi rad bio oročen u kratkim rokovima i pod stalnom kontrolom vršačke javnosti.

Za sada TEZE ZA IZRADU KRIZNOG PROGRAMA prihvatili su vršački Socijalisti i Naprednjaci dok su predsednik opštine i predstavnici Pokreta prvo pristali a posle zaćutali o inicijativi GG ZA BOLJI VRŠAC i mogućnosti okupljanja svih političkih snaga, bilo onih u poziciji ili u opoziciji, kao poslednje šanse za političko rešenje krize.

Teze za izradu plana razvoja opštine Vršac možete da pogledate u prilogu

Priredio: 
Poslednja izmena dana ponedeljak, 06 avgust 2012 18:01
Vi ste ovde: Home Novosti GG ZA BOLJI VRŠAC BRANISLAV MATIĆ: POSLEDNJA ŠANSA ZA POLITIČKO REŠENJE KRIZE