Udruženje za bolji Vršac

GrupaGradjanaBaner

MATIĆ: SUMNJAM NA ZLOUPOTREBU OPŠTINSKOG BUDŽETA

Pročitano 4166 puta

SKUPŠTINA OPŠTINA VRŠAC

N/R Predsednika Skupštine Vršac

Gdin-u Jovici Zarkuli

Na osnovu poziva i dokumentacije koju ste nam dostavili za održavanje sednice Skupštine zakazane za 10.01.2013. godine za koje ste utvrdili četiri tačke dnevnog reda, dostavljamo Vam zahtev za dopunu dnevnog reda pod sledećim nazivom:

-RAZMATRANJE RADA I FINANSIJSKOG POSLOVANJA SO VRŠAC

OBRAZLOŽENJE

Imajući u vidu da ste Vi G-dine Predsedniče ukinuli jednu demokratsku tekovinu Vršačkog parlamentarizma uvedene davne 1993. godine, a to se odnosi na sastanke šefova odborničkih grupa na kojima su se u otvorenom dijalogu otklanjale mnoge nedoumice i utvrđivao dnevni red, nije nam omogućeno da čak ni formalno iznesemo naše viđenje, predloge i slično.

Smatramo našom moralnom obavezom, a narvno i zakonskom na koju ćemo se pozvati u slučaju ne prihvatanja našeg predloga. Dostavite javnosti na uvid svu pravnu i finansijsku dokumentaciju i Vaš rad izložite javnom uvidu-civilnoj kontroli.

U okviru novo predložene tačke dnevnog reda, razmatrali bi rad na izradi E-UPRAVE vredne oko 295.000,00 EUR, projekta izrade GIS-a vredan oko 300.000,00 EUR, Izveštaj opštine Vršac Evropskoj komisiji o pomenutim projektima, finansijske transakcije vezane za „glavni dug“, uvid u ugovorene i izvršene radove po ugovoru o delu u visini od 12.900.000,00 dinara, uvid u ugovorene i izvršene radove po ugovoru o delu vredne 20.000.000,00 dinara Opštinske uprave, uvid u poslovanje i saradnju sa Razvojnom bankom Vojvodine.

Posebno nas interesuje način i zakonitost raspoređivanja sredstava iz konta 481 za koji smo pre više od šest meseci podnosili zahtev za formiranje zakonom predviđenih organa koji se bave tom tematikom.

Mada smo do sada više desetina, a možda i stotina puta podnosili pismene i usmene zahteve za normalizaciju finansijskih i pravnih odnosa Opštine Vršac , nijedan naš predlog nije prihvaćen niti razmatran.

Ukoliko se i ovaj naš predlog odbije prećutno, ili pravnim nasiljem većine, mi ćemo biti prinuđeni da rešenje tražimo u okviru sistema države Srbije kao i Evropskih organa i komisija dostavljajući im kompletno snimljene materijale sa sednica SO Vršac kao i nama dostupnu dokumentaciju o Vašem radu svesni toga da ćemo time naneti štetu našem gradu i našoj lokalnoj samoupravi , ali zato sprečiti totalno uništenje lokalne samouprave Vršac do koje bi neminovno došlo našom apstinencijom.

Odluka o odlučivanju o budućnosti Vršca je u Vašim rukama, a detalje o temama koje sam naveo izložiću na samoj skupštini ili na predloženom sastanku koji bi eventualno prethodio.

U Vršcu, 08.01.2013. godine

Šef odborničke grupe

Grupe građana „ZA BOLJI VRŠAC“

Branislav Matić

Priredio: 
Poslednja izmena dana četvrtak, 24 januar 2013 20:25
Vi ste ovde: Home Novosti GG ZA BOLJI VRŠAC MATIĆ: SUMNJAM NA ZLOUPOTREBU OPŠTINSKOG BUDŽETA