Udruženje za bolji Vršac

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Prev Next

ŠAMAR VRŠAČKOJ VLADAJUĆOJ KOALICIJI

Pročitano 3713 puta

Da sa opozicijom šale nema, videli su građani Vršca u razmaku od samo mesec i po dana, prvo je predsednik vršackih socijalista gospodin Šljivić, velikoj lokalnoj koaliciji pomrsio račune i ,,uzeo" sve što se politički na lokalu u datom trenutku uzeti može.

Kao dobar zalet pred moguće prevremene opšte izbore, a to je većina u Savetu mesnih zajednica, iz jedinog razloga što u toj otsutnoj bitci za glasače, niko kao on nije tako plastično i pojednostavljeno preneo i proneo njima (glasačima), način kako svi zajedno možemo da uspemo, gde smo bili, gde jesmo i kuda idemo!

Drugi jak argument i pobeda lezi u činjenici da najvaznije životno pitanje, zapošljavanje mladih, u zajedničkom projektu sa predsednikom odborničke grupe GG "Za bolji Vrsac" gospodinom Matićom, napravio posao decenije, uspevši da najbolju vodu sa ovih prostora proda žednim arapima, u stvari Ujedinjenim arapskim Emiratima, i to u vrednosti od tri stotine hiljada evra na mesečnom nivou, sto je godisnje više od tri i pomiliona evra!

Pogotovo što se tim drugim projektom otvaraju četrdesetak novih radnih mesta, a sve u trenutku najveće nezaposlenosti omladine Vršca i njegove okoline.

Najbolje u celoj ovoj priči je to što sada i vladajuća koalicija mora konkretnom akcijom da odgovori ovako konstruktivnim primerom opozicije i bez dvoumljenja povuče jedan ili čak nekoliko praktičnih poteza, iz koga bi jedino i samo građani, i to mlad njen deo imao najvise koristi, jer šahovskom terminologijom rečeno rizikuju da im zastavica padne i pre nego što se partija objektivno završi.

Usput, i da hoćemo ne možemo da previdimo činjenicu da je pobeda SPS-a na tek završenim lokalnim izborima za Savet mesnih zajednica protutnjala kao tornado, da je iznenadila samo i jedino neobaveštene, i da sve veće nezadovoljstvo građana vršačke opštine, ekonomskim i svakim drugim kvalitetom života, u opšte, iziskuje potpunu predanost i motivaciju svih, a pogotovo ljudi u vlasti da u kratkom roku primame i privuku ozbiljne strane investitore, jer više nemamo vremena za čekanje.

Ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju, ostavljen je i otvoren ogroman neiskorišćen prostor za srpske proizvođače, vršačke pogotovo!

Mi tu bitku ne smemo da izgubimo! Vršačka opozicija na lokalu je izgleda to prva shvatila!

Autor: Dragan Brankov

Priredio: 
Poslednja izmena dana ponedeljak, 08 jul 2013 19:40
Vi ste ovde: Home Novosti Politika ŠAMAR VRŠAČKOJ VLADAJUĆOJ KOALICIJI