Udruženje za bolji Vršac

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Prev Next

KRAĐA JE POČELA, ČUVAJTE SE

Pročitano 5846 puta

I pored činjenice da je Grupa građana „Za bolji Vršac“, uz svoju izbornu listu za lokalne izbore, podnela Gradskoj izbornoj komisiji dokumentaciju, sa do sada u praksi nezabeleženim brojem potpisa podrške svojih sugrađana, doneto je REŠENJE O ODBIJANJU. To je prva u istoriji lokalnih izbora odbijena lista i to iz sramotnih razloga.
Šok izborne komisije izazvao je uvid u broj lica koja podržavaju našu listu, kao i otvorena čestitka predsednika komisije za uredno složenu i besprekornu dokumentaciju. Šok je brzo prošao, a onda je krenula režija lokalnog SPS-a i PVRER-a, čiji su članovi beskonačno izmišljali razloge na koje smo mi po hitnom postupku odgovarali argumentima i dokumentacijom. To je trajalo sve do danas 12.03.2016. oko 18h, kada sam odbio da učestvujem u daljem maltretiranju.
Pozivajući se na uputstva, a ne na zakon, Komisija je pogazila elementarna pravna načela poznata studentima početnih godina fakulteta, a u jednoj od dve primedbe navela čak i nepostojeće uputstvo.
Do tog momenta vrlo ljubazni članovi komisije imenovani od lokalne Socijalističke partije, koje lično poznajem kao komšije, a drugog kao čoveka koji se vrlo često obraća mojoj porodici za pomoć, počeli su da spuštaju pogled i izbegavaju razgovor. Na moje pitanje postavljeno telefonom Ljubisavu Šljiviću, on mi je tvrdio da nikakve instrukcije po tom pitanju nije dao komisiji osim da rade po zakonu.
Gospodine Šljiviću, nakon razgovora sa članom Republičke izborne komisije koji je dobio skenirano sramni pamflet o kome pišemo sugerisano nam je da je ovo sasvim zrelo za podnošenje krivične prijave.
Mi ćemo u datom roku, od 24 sata, podneti žalbu Upravnom sudu, a verovatno i krivične prijave. Ovaj događaj nas ni najmanje nije demoralisao, već po onom starom „sve što me ne ubije čini me jačim“, naša revoltirana grupacija je protesnom vožnjom oko zgrade Gradske skupštine, sa uključenim sirenama, uz moramo reći veoma korektan odnos Saobraćajne policije Vršac, pokazala spremnost da prikupi još tri puta više potpisa revoltiranih i ojađenih građana Vršca i izbore učini izvesnim, pre izbora.
Skenirani dokument u prilogu.

Priredio: 
Poslednja izmena dana subota, 12 mart 2016 22:16
Branislav Matić

Zajedno za bolji Vršac!

Email: branislavm12@gmail.com

Website: www.zaboljivrsac.org

Vi ste ovde: Home Novosti Politika KRAĐA JE POČELA, ČUVAJTE SE