Udruženje za bolji Vršac

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
Prev Next

JAVNI POZIV NA TV INTERVJU

Pročitano 2004 puta

Dana 06.06.2012. godine u Novom Sadu u prostorijama Pokrajinskog odbora Demokratske stranke na adresi Bulevar Mihajla Pupina 25, održan je sastanak na kome je prisustvovao predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Dušan Elezović, Predsednik pokrajinskog odbora Socìjalističke Partìje Srbije Dušan Bajatović, član glavnog odbora Socìjalističke Partije Srbije Vladan Miličević i Predsednik Opštine Vršac Čedomir Zivković

Radi pravovremenog i istinitog informisanja, Udruženje građana ZA BOLJI VRŠAC pismeno se obratilo Čedomiru Zivkoviću, Vladanu Miličeviću i Biljani Hasanovć Korać sa zahtevom da našoj redakciji pojedinačno zakažu termin za davanje TV intervjua, koji bi bio sa njihove strane autorizovan i objavilen na portalu, www.zaboljivrsac.org kao i sredstvima javnog informisanja.

Originalni tekst dopisa i pojedinačna pitanja mošete pročitati u prilogu:

Priredio: 
Poslednja izmena dana nedelja, 01 jul 2012 20:54

16 komentara

 • Milisav nedelja, 10 jun 2012 22:46 Komentar dao / dala: Milisav

  Ako neko iz DS-a prihvati ovaj intervju od mene više glas neće dobiti, zato što ako imaju vremena da se bave tračevima o očigledno nepostojećim sastancima onda ne znam šta uopšte rade. A što se tiče udruženja Za bolji Vršac jako me je razočaralo zbog napuštanja programskog opredeljenja i počinjanjem ovakvih glupih priča

 • ZAŠTIĆENI SVEDOK II ponedeljak, 11 jun 2012 04:02 Komentar dao / dala: ZAŠTIĆENI SVEDOK II

  Pa da krenemo iz početka - kako mali Perica(Čeda) konstituiše SO Vršac ? Na brzinu! Ali davno neko pametan reče :"što je brzo to je i kuso". Ali tvorac ove uzrečice nije dao rešenje , šta ako je brzina potrebna jer gori pod nogama a ulog ogroman? E to je bila situacija iz koje je krenulo kockanje u veliki ulog na koji je primoran Čeda ( podrazumevaćemo i Djurića jer oni su kriminalnom oplodnjom prerasli u mutnata sijamski bliznaci). Ali da se sad vratimo samo malo unazad(a molio bi Vas da zapamtite de smo stali) jer tako će se lakše razumeti obrti koji će se dešavati u Vršačkoj akcijonoj tragediji. Sve je bilo bajno i sjajno i veoma izgledno da će da večno traje, "SIJAMSKI" blizaci su gazili čvrstim i perfidnim korakom sve pred sobom. Koban trenutak po njih nastaje kada se raspisuju izbori i kada čini se. prave par kardinalnih grešaka koje uz splet po njih,nesretnih okolnosti dovode SIJAMCE na rub političke(životne) propasti.Napomenućemo samo tri kardinalne greške

  1. Smišljaju plan kako da opljačkaju Miodraga Babića i da mu preotmu sve ono što je on godinama pošteno stekao IZLAŽUĆI SE OPASNOSTI DA GA UHVATE I OTERAJU NA ROBIJU ali to im nije bilo dovoljno zeleli su i da ga javno ponize marginalizujućiga( što bi Djurić reko da pošaljemo poruku tako će svako da prodje ko nam se suprotstavi- ali Babić ih je stvorio i nije im se suprotstavljao naivno verujuci da dvorske pudle ne napadaju nikad gazdu ali ovo nisu dvorske pudle ovo su džukele)

  2. Smišljaju da naprave izbornu platformu koju će da osmisli i usmerava Djurić na bazi sveobuhvatnog "PAKETA" (zapamtite ovaj izraz) a sam "PAKET" neće biti ograničen na lokalnu vlast u Vršcu ,nego i na republičku,pokrajnsku ali i da uključi još neke lokalne samouprave u komšiluku(pre svega Bela Crkva kao mesto gde treba biti proteran u egzil Babić koji jeste zanemoćao ali je uvek potecijalno nezgodan svedok) i naravno PAKET predvidja i konačno fuzionisanje,utapanje kriminalno-interesne grupacije(POKRET) u DS(realno bilo bi upravo suprotno a to je da se i formalno ozvaniči da je KRIMINALNO INTERESNI POKRET preuzeo DS) i pod 3. Čeoni napad do uništenja " srednjovekovnog" utvrdjenja (DRUGI OKTOBAR) u kome stoluje poslednji vodja GALA(Šljivić bez namere da ga proglasimo za ASTERIKSA pre će biti ERA) jer su SIJAMCI procenili da su dovoljno ojačali da probaju da urade nešto što niko do sada nije uspelo ali uvek postoji prvi put pa su SIJAMCI rešili da probaju(jedan probo pa se usro)

  Eto tako bi izgledao opis tri kardinalne greške a ujedno ovde krećemo u drugo poglevlja koje može da nosi radni naslov  "KAKO SU SE SIJAMCI USRALI DO GUŠE?"  Kao prvo nije im trebalo da udare na nekog ko ih je izmislio jer se taj sam već na neki način povlačio ali nisu mogli da dočekaju da mu tako onemoćalom otmu pljačkaški plen koji je godinama otimao(Fondacija,....) ------- ocena ovog poteza SIJAMACA - bahato,osiono,ne ljutski,halapljivo, beskrupulozno,drsko,nisko,banditsko,kriminalno,....... ( u svakoj reči fantastično se ogelda pravi karakter SIJAMSKIH blizanaca).  Kao drugo pomenuti PAKET je fantastična stvar kad se realizuje ali obavezujući je da pretpostavke na kojima PAKET bude pravljen se pokažu kao tačne, u suprotnom PAKET postaje rasprskavajuća bomba za onog ko ga je pravio jer je njegova glava zalog za uspešnost Paketa.Polazne pretpostavke su bile Tadić pobedjuje na predsedničkim izborima,DS pobedjuje na republičkim izborima,DS pobedjuje na pokrajnskim izborima,POKRET i DS ubedljivo pobedjuju na lokalnim izborima u Vršcu i Beloj Crkvi,POKRET ODUSTAJE OD SVIH IZBORA SEM LOKALNIH A PREUZIMA DS ODMAH NAKON IZBORA,lista Vršačkog SPS jedva prelazi cenzus i za par mesecitako oslabljen SPS se posredno preuzima i stavlja pod kontrolu SIJAMSKIH bliznaka.  Ali kao to obično biva u akcionim tragedijama desio se obrt Tadic je izgubio predsedničke izbore,SNS je pobedila na republičkim izborima,POKRET I DS su daleko od apsolutne vlasti u Vrscu i Beloj Crkvi, u Vršcu zahvaljujući DS-u koji je ostvario ponižavajuće rezultate a u Beloj Crkvi zahvaljujući POKRETU koji je ostao daleko ispod cenzusa,A Vršački SPS ne da nije marginalizovan nego je ostvario odličan izborni rezultata bacajući pod noge Djurićev DS. Istine radi realizovala se pretpostavka o Pokrajnskim izborima i njihovom ishodu ali to nije ni izdaleka dovoljno bilo za realizaciju PAKETA koji je garantovao i osmislio DJURIĆ.U Vršcu se desio i subjekt GG Za bolji Vršac što je i onako tešku situaciju otežalo ako uzmemo u obzir da su i NAPREDNJACI koji su se prvi put pojavili na lokalnim izborima izborili za učešće u opštinskom parlamentu(nisam siguran da nisu više očekivali).Na sve ove muke a kao pravilo sijamske bliznake zadesilo je i nenadano , pucanje monolitne, kontrolisane i usmerene mediske manipulacije pojavom gospodina ANONIMUSA (interneta) koji je fabirke laži,kontrole,manipulacije,.... (TV Banata,Viktorije,plaćene dopisnike raznih medija iz Vršca...) oduvao na regionalnu deponiju gde će se brzo razgraditi jer se radi o bio otpadu životinjskog porekla koje je već odavno bilo trulo pa mu je konačno tu i bilo mesto.

  Znam ,znam čitaće neki ovo pisanije i pomisliće zašto je izostavljen CRNI GRUJA?? Ali greše oni koji tako misli(trče pred rudu) Crni Gruja iz Banatske SubotiCe (sa akcetom na CE) biće aktivan sa sve svoljim prasićima sa farme u nastavku.

  Sijamski blizaci iako hiruskim putem telesno odvojeni ,i dalje su u nerazdojivoj vezi kroz mentalni kriminalni proces donošenja odluka, a dva tela sa zajedničkim mozgom ili jednom mišlju moraju mimo narodne poslovice jer su primorani na BRZO I KUSO da se odluče na plan B (bešte noge da vas ne userem) po principu APP (ako prodje prodje) idemo kao da se ništa nije desilo CRNI GRUJA na konstataciju SIJAMSKIH blizanaca "UPALI SMO U MOČVARU GOVANA!" ima rešenje " A što ne bi govna pojeli i tako se izvukli , presušili močvaru i pretvorili je u obradinu površinu ili pašnjak sve jedno" sa nevericom su ga sijamski blizanci gledali ali je onda Crni Gruja dodao ne bi mi to bilo prvi put da na taj način rešim problem i veće močvare govana sam ja tako pretvarao u obradivu zemlju i pašnjake!

  E pošto sam vas malo nasmejao da ne dangubimo SAZIVAMO KONSTITUTIVNU SKUPŠTINU!  Po principu kafanske zajebancije AJ PLATI TI MENI NIJDE NI DO ČEGA , Djurić ubedjuje malog Pericu da on stisne muda (koja nema i nikad ih neće imati) i bez obzira na sve poraze, proglasi pobedu a Djurić će za to vreme" samo tetki da odnese lekove".Perica ko Perica(Čeda ko Čeda) pomoli se bogu da tetki bude bolje, uhvati se za ruke sa Crnim Grujom(koji je očekivao da zasedne u žuti voz za evropu sa sve žutim stočnim vagonima za njegove prasiće gde ga očekuje i evropski profit i evropske cene prasića) i tako ČEDA i GRUJA sklepaće navrat na nos skupštinu(komediju apsurda) koja je bila dostojna imena STERIJE sa kojim se diči Vršac.Čeda postavi Gruju,Gruja postavi Čedu,baba za dedu, deda za prase,prase za babu, baba za vepra(Gutešu) ,vepar za repu...... I tako uz pomoć VEPA(liči na VRER) budućnost je lepa(rePa).  I tu dolazimo do onog ALI što zna da sreću kvari!!!! Za ove ujdurme gluposti i sramotu saznalo se i van feuda , u carevini se pročulo da u CARA ČEDU KOZIJE UŠI te u provinciju poslaše emisare pa govore ČEDI " MORE ČEDO NE ORI DRUMOVE" a on za razliku od KRALJEVIĆA Marka ponizno reče tako me svetovala JEVROSIMA MAJKA(DJURIĆ) pozva se na MAJKU kao i svaki mali Perica.....  Počeli ste da gubite koncetraciju a i ja bi da završavam pa da privodimo kraju za ovaj put, i da eto zavrsimo gledanjem u kuklu uz konsultacije sa Milanom TAROTOM.  Pozvali Pericu u Novi Sad da mu kazu da mu je " umrla" Jevrosima Majka da je usrao motku i da ne jede puno govna jer mnogo smrdi i bez tog obroka, da je bilo dosta da pakuje prnje i da se tornja u tri majčine.Perica izusti da pita, ako bi moglo ali ne završi šta a stigao je odgovor NE MOŽE!

  Tako da mi KUGLA kaže da će se poslednja TZV skupština biti proglašena ne važećom ili neka slična finta a Čeda je za sada sigurno pušten niz vodu. Bude li ucenjivao i dalje ,neće biti nista od puštanja niz vodu radiće idustrija mesa MATIJEVIĆ završiće u parizeru.

  Ako me pitate za Crnog Gruju poslednji put je vidjen u MOČVARI odatle mu se gubi svaki trag, mračna i strašna i gusta šuma mi je pričala da je preživeo i da živi negde na obroncima Karpata na teritoriji gde su bile zabačene provincije AUSTRO- UGARSKE MONARHIJE gde uzgaja svinje na svojoj skromnoj farmi koju je napravio od plate(načelnika policije,predsednika opštine,direktora,državnog sekretara,... odvajajući od usta ziveći u oskudici decenijama.  A ako me pitate šta je sa EROM pa sve postarom - ASTERIKS je uvek odbranio svoje selo od upada RIMSKIH varvara - ako pak Era čita ovo pisanije a znači mu moje mišljenje imao bi preporuku za njega " Glasnika Imperatora si bacio pod noge ali glasnik je po tvoju glavu neko poslao ako ne želiš novog glasnika koji će u ima Imperatora tražiti opet tvoju glavu ,IMPERATORA moraš da baciš pod noge i da ga pregaziš.  Na primeru ERE lako se vidi AKO NE ŽELIŠ DA IM SE KLANJAŠ ! NEMOJ DA IM SE SKLANJAŠ!  U svakom slučaju da i ja kažem nešto smisleno što AKO KANIŠ POBJEDITI ,NEMOJ IZGUBITI

 • Zoran ponedeljak, 11 jun 2012 17:40 Komentar dao / dala: Zoran

  Milisave, napišite vi nešto pametno, nije trač nego je istina da je sastanak održan i zašto je trač ako neko prenese informacije od nekog koje bio na sastanku.

 • Zivko ponedeljak, 11 jun 2012 17:43 Komentar dao / dala: Zivko

  Cujem da će skupština biti poništena...zbog listića i nezakonitosti.........................šta će čeda , nema više većine

 • DŽAJA ponedeljak, 11 jun 2012 18:04 Komentar dao / dala: DŽAJA

  Ovde je sve pojašnjeno -- http://vrsackenovosti.info/index.php?option=com_content&view=article&id=73:zatieni-svedok-ii-&catid=34:vesti#addcomments ---- ali komentari su jako interesatni

 • hodza ponedeljak, 11 jun 2012 20:15 Komentar dao / dala: hodza

  Da li ce neko da potvrdi ili negira informaciju da je "VRH" DS stranke u Vrscu najuren,BIljana H K,Tanja D i Mica DJuric,i da ce jos biti sankcija prema pojedincima?

  Vas Hodza..
  ps
  Puno pozdrava za Stevu.

 • gera grozdanic utorak, 12 jun 2012 05:53 Komentar dao / dala: gera grozdanic

  Druze Hodza, stvari u predsednistvu DS/a su stabilne! Pokusaj nekih clanova predsednistva stranke u Vrscu da pokrene pitanje odgovornosti Biljane Korac, Tanje Dokmanovic, Milorada Djurica i da iznudi ostavke, nije uspeo! Izvestaji Biljane Korac i Tanje Dokmanovic (koje sam licno procitao) nisu usvojeni ali su vraceni na doradu, odnosno, na dopunu!. Tim cinom je Milorad Djuric pokazao da je vest i iskusan politicar i da ga jedino zanima da obezbedi kontinuitet vlasti i time dobije na vremenu. Dakle, da obezbedi da svi izabrani clanovi Izvrsnog veca SO Vrsac iz redova stranke ( Snezana Ruzic, Javor Rasajski, Joca Kolar, Gordana Kalnak) ostanu na svojim funkcijama. Ideja Milorada Djurica je logicna zbog toga sto Djuric zeli da obezbedi sebi novi mandat u Pokrajini na mestu sekretara za kulturu i informisanje. Svaka talasanje ili eventualna smena Biljane Korac i Tanje Dokmanovic umanjili bi njegov inace poljuljani rejting u Novom Sadu. Djuric veoma vesto manipulise Opstinskim odborom DS/a preteci njegovim raspustanjem od strane Elezovica. Iz tih razloga jos nije sazvan sastanak Optinskog odbora na kojem bi se razgovarlo o losim rezultatima na lokalnim izborima.

  Cinjenicom da Miorad Djuric (ili Biljan Hadzihasanovic) nije mesec dana nakon izbora sazvao Optinski odbor, a da je na TELEFONSKOJ SEDNICI (prvoj u 22.godisnjoj istoriji vrsackih demokrata) dokaz je da Djuric nema hrabrosti da se suoci sa KOLAPSOM DS/a u Vrscu i da snosi konsekvence zajedno sa celim predsednistvom stranke. Kada se sve podvuce i sabere moze se zakljuciti da je TALASANJE u Opstinskom odboru bilo mlako i da ce sve ostati po starom a da ce nakon Moce, Gere sledeci koji ce prinudno napustiti sve funkcije u DSu biti Lazar Gutesa!

  Druze Hodza, to je kratak odgovor ili potvrda da VRH stranke nije najuren, naprotiv, zestoko se USIDRIO na starim pozicijama! Miloradu Djuricu je cilj da dobije na vremenu i da do eventualnog novog konstituisanja gradskog parlamenta postane pokrajinski sekretar. Dakle, svih ovih 10 godina funkcija opstinskog odbora DS/a je bila dekorativna i bila je pokrice da bi on bio na funkciji u pokrajinskoj vladi. Losi rezultati u Vrscu su stalno skrivani od Bojana Pajtica a njegova demagoska sposobnost mu je stalno obezbedjivala nove mandate.!

 • Zoran Jovanov utorak, 12 jun 2012 13:13 Komentar dao / dala: Zoran Jovanov

  Baš me interesuje da li će Lazar da održi reč i napusti stranku !

 • gera grozdanic utorak, 12 jun 2012 13:24 Komentar dao / dala: gera grozdanic

  Ne radi se o tome da Laza napusti stranku, pre se moze ocekivati da ce Laza prvi podneti ostavku na mesto podpredsednika stranke i time pokazati da funkcija nije svetinja, vec jedna obaveza. Da li ce ostali to uraditi? pa naravno da nece. Zasto bi se odrekli privilegija koje im nosi opstinska funkcija. prostom matematikom se da izracunati da jedan clan Izvrsnog veca SO Vrsac ima prosecnu platu 80 000 dinara ili na godisnjem nivou 960.000,00 dinara! ili za 4 godine mandata skoro oko 40.000 EU! Pa ko bi tako lako ostavio tu lovu. Niko, posebno oni koji nista drugo ne znaju da rade.

  Laza Gutesa je amater, odnosno, on nije profesionalni politicar zato sto ima uspesnu advokatsku kancelariju i ne zavisi od plate iz opstine. Njegovi motivi rada u stranci su principijelni a ne materijalni. Nije Laza tema, tema su ostali koji su zadrzali funkcije i ako su izgubili na izborima! Legitimitet tome dao im je Milorad Djuric, koji je mogao svojim politickim autoritetom zamoliti svu gospodu koja je napravila los rezultat da odu i ustupe mesta nekoj drugoj generaciji! To se nije desilo i zato je pokrenuto nezadovoljstvo clanova DS/a u Vrscu!

 • I want to believe utorak, 12 jun 2012 13:51 Komentar dao / dala: I want to believe

  Ako gledam na DS/u kao konkurenciju u ovom gradu pozeleo bi da ova postava ostane i dalje na celu jer na sledecim izborima nebi osvojili ni 4 mandata,ali ako gledam interes naroda u ovom gradu bilo bi bolje da odu....
  Pogledom u proslost jedna stranka je na slican nacin funkcionisala ,a to je SRS u Vrscu na celu sa sad doktorom Stevicom Dedjanskim koji je oko sebe okupljao nemogu reci nepismene ljude vec ljude sa kojim je lako mogao da manipulise,videli smo kako su prosli na izborima,tako i Mica Djuric eliminise na onakav ili ovakav nacin elitu od sebe i tako stvara teren za laku manipulaciju nad citavim opstinskim odborom DS/a.
  Po meni trebalo bi smeniti citav opstinski odbor i potraziti medju gradjanima Vrsca novu snagu koja ce uciniti nesto za ovaj grad a ne gledati samo svoje interse a kao sto je gera dole napomenuo interesa ima.

 • Jovan utorak, 12 jun 2012 14:06 Komentar dao / dala: Jovan

  svi ste se ovde uhvatili Stevice Dedjanskog, on je bar ostao covek i radikal do kraja a sta su ovi naprednjaci? oni su kao zavrsili svi neke poznate skole pa pljuju po stevici koji je posten covek!!!!

 • Nacionalista utorak, 12 jun 2012 15:23 Komentar dao / dala: Nacionalista

  Cini mi se da nije bilo pomena o njegovom postenju u ovoj malopre debati nego o njegovoj (ne)sposobnosti da vodi opstinski odbor tako sto je okruzen ljudima koje je on sam birao i time naskodio opstinskom odboru SRS ne prolaskom cenzusa barem sto se tice opstine Vrsac a nagradjen je za svoju (ne)sposobnost tako sto je poslanik u pokrajini,na slican nacin onaj koji zeli da veruje pokusava da prikaze rad DS/e u Vrscu jer se (ne)znanje i nerad ceni u ove dve stranke..

 • Ljubičasti utorak, 12 jun 2012 17:05 Komentar dao / dala: Ljubičasti

  Naravno da svi pričaju o DS-u jer je jedina stranka od koje može da se očekuje nešto dobro. Pa zamislite sada ovaj predlog: "Neka Šljivić napusti SPS da bi se prestalo sa privilegijama, lošim radom itd." To naravno nikome ne pada na pamet da traži jer se od SPS-a i ne očekuje nešto dobro.
  Dakle, promena u DS je važna zato što jedino od te stranke očekujemo dobre stvari. Ne da bude savršeno, nego da bude bolje.

 • Zoran Jovanov utorak, 12 jun 2012 21:13 Komentar dao / dala: Zoran Jovanov

  Gero, ti kao da si Gutešin advokat, nisam primetio da on tebe negde brani, naprotiv, najteže je osuđivao tvoje atake na Miću. I do juče je on bio njegov najbliži saradnik i istomišljenik, a od pre 2 nedelje je promenio mišljenje. Blju je najviše hvalio i promovisao kao njegovu " ličanku" !
  Kako tako brzo menja mišljenja.Svi su oni istrošeni, trebaju novi , nekompromitovani ljudi od znanja i struke. Takvih nema u Predsedništvu. Čak se i budući lider baš izbrukao,Zoran Tomić ako je teo da bude dosledan -nije trebao da prihvati nijednu funkciju u takvoj opštini. Time bi pokazao svoje dostojanstvo i autoritet.

 • I want to believe utorak, 12 jun 2012 22:04 Komentar dao / dala: I want to believe

  Kazem ja svi van pa opet ispocetka al na prvi i posten nacin!!

 • Reba2 utorak, 12 jun 2012 22:22 Komentar dao / dala: Reba2

  Mića Đurić nije problem od pre 10 godina, nego upravo od pre dve nedelje - kada su pristigli rezultati izbora. Zoran Tomić se nije izbrukao, on je vrlo dosledan i pošten i čovek od iskustva u radu sa investitorima.
  Dakle po vama problem je Zoran Tomić zbog neke neodredjene nedoslednosti (nedosledan u čemu!?), a nisu vam problem kriminalci, lopovi, lažovi itd?
  Ne budite licemeri, nije ovde glavno pitanje u opštini šta je ko o kome rekao, to su gluposti nedostojne i likova u Sterijinim komedijama. Ovde je pitanje bre, ko krade, a ne ko je po mišljenju internet komentatora "nedosledan".

Dodajte Vaš komentar
Ime i prezime ili nadimak (*)
Molimo Vas unesite ime i prezime ili nadimak!
email (*)
Molimo Vas unesite ispravnu email adresu!
Komentar (*)
Molimo Vas unesite komentar!
Potvrdite da niste robot!
Vi ste ovde: Home Novosti Politika JAVNI POZIV NA TV INTERVJU