Udruženje za bolji Vršac

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Prev Next

NAJNOVIJA VEST

Pročitano 5660 puta

POKUŠAJ KRAĐE SE NASTAVLJA

Mi smo u petak 18.03.2016. godine podneli predlog za pokretanje krivičnih prijava protiv članova GIK-a zbog uskraćivanja prava učestvovanja na lokalnim izborima. Oni to nisu ozbiljno shvatili i nastavili su da se igraju ustavom i zakonom, našim strpljenjem, a i voljom građana, na taj način što na zahtev Upravnog suda, koji je poslat brzom poštom u petak u 12 časova, do momenta kada ovo pišemo nisu poslali odgovor, a imali su rok od 12 sati. Član komisije koga smo mi imenovali otišao je lično na poštu, gde je utvrđeno da je pokušana dostava hitne pošiljke, a da dežurni iz komisije nije bio prisutan, a da je portir odbio prijem pošiljke. Stav našeg advokata Predraga Savića je da je ovo jedinstven slučaj da opština bude zaključana usled izbora???

Konačno, nalog suda je zaprimljen, al' ne lezi vraže. Sekretar GIK-a Siniša Heraković (koga mi ozbiljno sumnjičimo kao neposrednog izvršioca nečistih rabota) nije mogao hitno da se odazove na poziv predsednika komisije i nalogu suda, a eto „baš slučaja“ da se kod njega na flešu nalazi sva potrebna dokumentacija za odgovor, a on je profesionalno "shrvan poslovima" u Javnom preduzeću, pa ne može kako se sudu prohte da odgovara. No i on se pojavio (sa zakašnjenjem na više intervencija) u svoj svojoj veličini da sugeriše, kao i do sada, i iznese stavove interesno – političke grupacije kojoj pripada.

U koliko odgovor GIK-a nakon tri dana (rok je 12 sati) stigne u Upravni sud mi ćemo danas dobiti odgovor, a u suprotnom nama će biti uskraćen najmanje još jedan dan za učešće u kampanji. Naravno kao i do sada zahvaljujemo se Siniši Herakoviću i Ljubisavu Šljiviću što su se razotkrili u potpunosti, te ćemo mi koliko sutra, proširiti optužni predlog i njih lično apostrofirati kao ljude koji su, ne samo navodili članove komisije na krivično delo, već i direktno organizovali opstrukciju naloga Upravnog suda, prekoračili svoja ovlašćenja i u najbrutalnijem STALJINISTIČKOM principu gurnuli druge da glasaju, a oni ostali u senci.

Sve u svemu bližimo se kraju ovog igrokaza koji će u utorak 22.03.2016. godine biti završen, zavese će se spustiti, a sudski procesi sigurno otvoriti i ovom prilikom javno obećavamo: IĆI ĆEMO DO KRAJNJIH GRANICA INSTITUCIJA SISTEMA, NIKO NE SME PROĆI NEKAŽNJENO, A I VOLJA 1660 POTPISNIKA DOBIĆE SVOJU SATISFAKCIJU.

P.S. Poslednja informacija je, da je danas 21.03.2016. godine u 14:20, konačno krenuo kurir iz Vršačke izborne komisije ka Upravnom sudu sa svim traženim dokumentima i da naravno fizički ne može stići do 15 časova do Upravnog suda u Beogradu, te će se naš predmet bajatiti još najmanje 24 sata.

BRAVO SINIŠA HERAKOVIĆU, upravo si nam dao povod, a i razlog za ono što smo gore napomenuli. Mi znamo da te ni krivična prijava ne interesuje mnogo (do presude), ali stvarno želimo da znamo kako ćeš u lice pogledati porodici, komšijama i ljudima koji su te smatrali za prijatelja???

Priredio: 
Poslednja izmena dana četvrtak, 14 april 2016 14:42
Branislav Matić

Zajedno za bolji Vršac!

Email: branislavm12@gmail.com

Website: www.zaboljivrsac.org

Vi ste ovde: Home Novosti Politika NAJNOVIJA VEST