Udruženje za bolji Vršac

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Prev Next

OVO SMO MI, OVO JE ISTINA, A SVE OSTALO JE...

Pročitano 4559 puta

Da, bilo je svega u ovim izborima. Nisu nas štedeli od niskih udaraca, a stizali su sa svih strana. Naravno svi su sem nas bili u republičkoj vlasti, a i lokalnoj, pa im zavrtanje ruku opoziciji nije strano. Nismo bolje ni očekivali pa se sada kada je sve gotovo ni ne žalimo. Koliko smo bili sposobni da od otimača sačuvamo, toliko vredimo.

Nismo naravno obelodanjivali kontakte i predizborne dogovore i “finansijsku pomoć” takozvanih ljutih protivnika, ali je nesporna činjenica da se kompletna (i ponavljam, baš kompletna) politička scena koja je bila zastupljena u vršačkoj Skupštini okomila, što spontano, što organizovano, na Grupu građana (onu koja nije pokret, a ni stranka). Potpuna medijska blokada kojoj su nas izložili, dok su sami u VLAŠNISTVU imali dve lokalne televizije (finansirane parama poreskih obveznka), i neograničene finansijske i ljudske resurse, sve to nije bilo dovoljno. Posezali su za portalima u vlašnistvu suđenih lica i naivno prenosili, uz čitanje spikera, ekskluzivne vesti koje su sami izmišljali. Meni lično pripisivali utaje poreza u iznosima od kojih bi mi svaki svetski oligarh zavideo, a da ih i ne zanima čime se bavim. Prvi put se dešava i orkestrirani napad na moju porodicu, i to za neverovati, čak i dva dana nakon izbora. Čemu to, da li je mržnja pomutila ne samo razum već i moral, etiku pa i porodična prijateljstva.

Nepojmljivo je da su pripadnici stranaka demokratske i građanske provinijencije preuzele Šešeljevski vokabular, pripisujući nam epitet izdajnka, preletača i slično, a da su upravo oni induktor preletača i tvorci većine diskriminatorskih i poltronskih odluka u dosadašnjem sazivu Skupštine Vršca. Reciklirani JUL-ovski jurišnci su iz dva ešalona bili induktori agresije i zagovornici nečega što nikadanisu imali, lični stav, obraz i ličnu odgovornost.

Drage košije, SPS sa svojim satelitima nam je pripisivao da smo produžena ruka naprednjaka, naprednjaci su nam pripisivali da smo plaćenici Ljubisava Šljiviča koji fingiraju sukob, a demokrate stvarno nisam shvatio šta nam sve pripisuju, to nije lako shvatiti. Svi zajedno, računajući i takozvane medije, imali su ekskluzivne informacije o našim dogovorima sa onima drugima.

Istina je sledeće:

- Pre i u toku kampanje imao sam kontakte i razgovore sa poverenicima, ili ovlašćenim predstavnicima, pa i predsednicima SVIH učesnika u lokalnim izborima, i o tome obaveštavao uzak krug ljudi iz grupacije;

- Razgovarao sam i sa liderima stranaka koji nisu učestvovali na lokalnim izborima;

- Većina njih je bila u mojoj kući ili ergeli na ragovoru;

- Svi do jednog, krajnje korektno, kulturno i civilizovano, izneli su svoje predloge na kojima sam im se zahvalio;

- Niko od njih nije ni pokušao da vrši pritisak bilo koje vrste koji bih okarakterisao kao neprijatnost, a o drugome da i ne govorim;

- Sve neprijatnosti, optužbe, izmišljotine i gadosti isključivo dolaze iz kuhinje lidera vršačkih stranaka, koji su sebi pripisali moć i važnost koju nikada nisu imali i nikada nisu za takvo ponašanje imali podršku svojih šefova;

- Ni jedna stranka nije nam neprihvatljiva za razgovor, neprihvatljivi su nam kompromitovani pojedinci iz vršačkih odbora, i sa njima se, sa sigurnoscu tvrdim, neće pregovarati.

Drage komšije i prijatelji, sada kada su izbori gotovi, nema nikakve potrebe da se udvaramo ili prećutkujemo bilo šta. Rezultati su verifikovani, promena nema. Budite sigurni, da uprkos raznim informacijama koje kolaju, mi NIKADA NIKOME NIŠTA NISMO OBEĆALI.

Razgovori tek slede. Sledećih 15 dana u tim pregovorima, u koliko nam neko ponudi, mi ćemo razgovarati.

U tim pregovorima bićemo savesni, trudićemo se da konačno u našem gradu nestanu politički stereotipi, a uđu nove ideje i mladi ljudi. Krivci neka se pravdaju šefovima, učinioci nezakonitosti državnim organima, propali lokalni političari mami i tati.

Mi smo vaše komšije, mi sa vama živimo, radimo, družimo se i povremeno svađamo, ali zajednoničko nam je mišljenje da iz ovog grada - VRŠCA LEPE VAROŠI - ne želimo idemo. U njemu će stasavati i naša deca.

Ovo je istina, a svi oni bezimeni autori tekstova, kritika i optužbi, kada budu "kršteni" imenom i prezimenom, a naročito kada budu imali mentalne i moralne kapacitete, biće neko sa kim se polemiše ili razgovara.

Priredio: 
Poslednja izmena dana sreda, 27 april 2016 12:28
Branislav Matić

Zajedno za bolji Vršac!

Email: branislavm12@gmail.com

Website: www.zaboljivrsac.org

Vi ste ovde: Home Novosti Saopštenja OVO SMO MI, OVO JE ISTINA, A SVE OSTALO JE...