Udruženje za bolji Vršac

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Prev Next

MIJATOVIĆ: MAKSA PRED ISKLJUČENJEM IZ SNS-a

Pročitano 7128 puta

Republički poslanik SNS dr Predrag Mijatović zvanično je potvrdio javnosti da je Dejan Maksa Maksimović smenjen sa funkcije predsednika Opštinskog odbora SNS u Vršcu, kao i da je pred isključenjem iz te stranke.

Mijatović je dodao da je za v.d. predsednika OO SNS imenovan Ljubiša Milosavljević, koji je i predsednik ove stranke na okružnom nivou.

- Dejan Maksimović više nije predsednik Opštinskog odbora, jer se oglušio o odluku viših organa stranke. Nije ispoštovao stav i mišljenje koje je trebalo da ispoštuje. Samim tim je razrešen dužnosti i  u postupku je isključenja iz SNS, rekao je dr Mijatović.

Mijatović, nažalost, nije precizirao o kojoj i kakvoj se odluci radi, niti da li je „odluka viših organa stranke“ odluka Okružnog odbora ili centrale SNS.

Mijatović i Maksimović bili su među prvim vršačkim članovima i funkcionerima koji su napustili stranku haškog optuženika dr Vojislava Šešelja, i krenuli putem Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića. Mijatović je bio republički poslanik, a Maksimović član Opštinskog veća u ime SRS.

Maksimović, koji je bio i šef odborničke grupe SNS u lokalnom parlamentu, ima zakonsko pravo da zadrži mandat i da nastupa kao nezavisni odbornik. Njegov naslednik ispred SNS biće odbornik dr Milan Tričković.

 Maksimović je drugi šef odborničke grupe koji će ubuduće nastupati samostalno, a ne u okviru stranke na čijoj je listi dobio mandat. Pre Maksimovića, to je učinio Rajko Miljkov, koji je bio šef najbrojnije odborničke grupe Pokreta „Vršačka regija – Evropska regija“.

 Rajkov je svoju nezavisnost demonstrirao na prošlom zasedanju Skupštine opštine Vršac. Nasledio ga je Božidar Pašajlić.

Autor: eVrsac

Priredio: 
Poslednja izmena dana nedelja, 07 oktobar 2012 11:10
Vi ste ovde: Home Novosti Politika MIJATOVIĆ: MAKSA PRED ISKLJUČENJEM IZ SNS-a