Udruženje za bolji Vršac

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Prev Next

KO TO TAMO OPET KRADE VRŠČANE

Pročitano 3661 puta

Na jednoj od prethodnih sednica SO Vršac, uz veliko naše protivljenje, skupštinskom većinom (kao i obično) izglasana je odluka o novom haraču zvanom samodoprinos koji će morati da plaćaju stanovnici opštine Vršac.
Drage naše komšije u toku je samodoprinos koji traje do 2026. godine koji vi već plaćate iz svojih „bogatih“ prihoda, a da nikada (nikada, nikada, nikada...) nije podnet validan izveštaj o utrošku tog novca, koji godišnje iznosi oko 1,5 miliona evra. Izveštaji su usvajani pomenutom većinom, a sadržajno imali „ušlo toliko, izašlo onoliko“. Nigde nema analitike, postupka, tendera, zakonom predviđenih postupaka, a naročito ne izveštaja o dobrim poslovnim odnosima i domaćinskom poslovanju.
Napomena da je samodoprinos namenjen zdravstvu i komunalnom opremanju grada brutalna je obmana i atak na naš lokal patriotizam. Udruženje za bolji Vršac je lokal patriotska organizacija koja pre svega podstiče i podržava takve akcije i inicijative, ali isto tako energično se protivi ZLOUPOTREBI LOKAL PATRIOTIZMA u sitno šićardžijske potrebe, a naročito kao glavni argument predizborne kampanje vladajuće koalicije.
Neverovatna je ideja lokalne koalicije da referendum sprovede tako što će „kutiju nositi od kuće do kuće“, o trošku Vrščana i tako sprovoditi kampanju VRER-a, SPS-a, SNS-a i LSD-a i po nacističkom principu jednim jedinim pitanjem „Da li ste za nas ili protiv nas?“ donositi odluku o referendumu. I pored mišljenja i ozbiljnog protivljenja pravne službe SO Vršac da je predloženi model sprovođenja referenduma apsolutno nezakonit prepošteni naš predsednik Opštine Čedomir Živković, kao i takođe pošteni predsednik Skupštine Jovica Zarkula, podržani mišljenjem nezaobilaznog, nezamenjivog i na nepostojećoj funkciji (sa sedmogodišnjim mandatom) Branislavom Dangubićem koji je dao svoje aktivno „ćutanje“ jer on nikada ne podnosi pismeni stav za koji je plaćen sprovode do sada neviđeni atak kao i politički i fizički pritisak na građane opštine Vršac, održavajući po mesnim zajednicama i kancelarijama svakodnevne skupove lažno se predstavljajući da imaju saglasnost svih parlamentarnih političkih grupacija opštine Vršac.
Novo otimanje novca (oko 1,5 milion evra godišnje) je možda i manji problem finansijski iscrpljenih građana opštine Vršac. Zastrašivanje naših komšija i sugrađana nekim novim ćoravim kutijama koje su u sećanju naših predaka i starijih sugrađana još uvek duboko urezana samo su najava onoga što nam oni nagoveštavaju i maksimum demokratije, razumevanja, solidarnosti i lokal patriotizma koji u sebi nose.
Komšije naše i sugrađani nemojte pristati na reket i strah koji vam nude, na ćorave kutije, na dvadesetogodišnji kredit koji ćete vi za njih plaćati, na njihovu kampanju, a na vaš račun. Tražite detaljan izveštaj gde su pare od prethodnih samodoprinosa, sačekajte izbore jer vama se ne žuri da vam se pare otmu, za razliku od njih.

Priredio: 
Poslednja izmena dana petak, 05 februar 2016 14:44
Branislav Matić

Zajedno za bolji Vršac!

Email: branislavm12@gmail.com

Website: www.zaboljivrsac.org

Vi ste ovde: Home Novosti Politika KO TO TAMO OPET KRADE VRŠČANE