Udruženje za bolji Vršac

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Prev Next

RAČUN JAVAN, PRIHOD „TAJNA“

Pročitano 5075 puta

Vršački šibicari
Vršački funkcioneri, shodno dosadašnjoj praksi, davali su na uvid javnosti samo ono što su morali, a i to delimično. Mi smo došli do podatka o postojanju prelaznog računa koji se puni od 2010. godine i preko koga su prošla enormna sredstva i ovim putem zatražili inforamciju o stanju na tom računu, kao i osnov punjenja, a i pražnjenja istog, po osnovu zakona o pristupu informacijama od javnog značaja. Nezvanično saznajemo da su za utaju poreza od 10 miliona dinara, za šta je predviđena kazna do osam godina zatvora, neki (sadašnji odbornik) postigao nagodbu, za odustajanje od krivičnog gonjenja, sa tužilaštvom za mizernu novčanu uplatu u humanitarne svrhe.

Milionski iznos za izgradnju AgriCo pijace uzrok je velikog nezadovoljstva svih učesnika i potencijalni gubitak stotinak radnih mesta za ljude koji egzistenciju obezbeđuju u lokalima oko bivše Zelene pijace.
Mi iniciramo javnu raspravu za opredeljivanje namene prostora bivše Zelene pijace, potkrepljenu potpisima 300 fizičkih lica, kao i 25 pravnih subjekata, koje smo priložili uz argumentaciju i pismene priloge SO Vršac.
Očekujemo što veći broj sugrađana da se uključe u akciju otvaranja za sada tajnih računa i obelodanjivanja sudbine našeg novca, kao i učešća što većeg broja građana Vršca u rešavanju sada već mogućeg međunarodnog problema AgriCo pijace.

U prilogu kopije svih naših zahteva i predloga.

Priredio: 
Poslednja izmena dana ponedeljak, 29 februar 2016 15:52
Branislav Matić

Zajedno za bolji Vršac!

Email: branislavm12@gmail.com

Website: www.zaboljivrsac.org

Vi ste ovde: Home Novosti Politika RAČUN JAVAN, PRIHOD „TAJNA“