Udruženje za bolji Vršac

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Prev Next

VELIKA POBEDA VRŠČANA PROTIV ODMETNUTE VLASTI

Pročitano 5447 puta

 

BRAVO, BRAVO KOMŠIJE!!!

Najavljivani referendum o sprovođenju samodoprinosa kojim je vlast plašila Vrščane i maltretirala ih skupovima, medijskaim nastupima, okupljanjima, pa čak i pretnjama, pao je u vodu. Kontinuirani pritisak i protivljenje načinu glasanja „od kuće do kuće“ ili ponovnim oživljavanjem ozloglašenih „ćoravih kutija“ od strane, kako Udruženja građana „Za bolji Vršac“, tako i samoorganizovanih građana rezultirao je stavom odgovornih, tako da niko od odgovornih nije hteo da potpiše zakonitost sprovođenja najavljenog harača na davno poznati Kardeljevski način.
Referendum će se sprovesti na zakonom predviđen način, izjašnjavanjem građana pojedinačnim glasanjem na glasačkim mestima.
Ovo smatramo prvom velikom pobedom nezadovoljnih građana opštine Vršca, koji su se izborili ne samo za zakonom i Ustavom zagarantovanih prava, već i za svoje dostojanstvo koje su im pokušali oteti.
Da se ne zavaravamo, na dnevnom redu Skupštine opštine, koja se planira za kraj meseca, a koji je obavijen tajnom i pored saznanja za moguću ostavku Jovice Zarkule na mesto predsednika nadzornog odbora JKP „Drugi Oktobar“, kao i pripreme za donošenje seta odluka za mešanje kapitala u istom javnom preduzeću koji bi u narednom potezu doveo do privatizacije najznačajnijeg vršačkog preduzeća bez izraženog udela u vlasništvu građana opštine Vršca koji su decenijama po raznim osnovama ulagali, čeka nas ozbiljna i koordinirana akcija za odbranu interesa Vršca i Vrščana. Nezvanično saznajemo da se set dokumenata vezan za navedenu tačku kompletno priprema van stručnih službi Opštine i da će se već pripremljen prezentirati odbornicima.
Ovih dana aktuelna je i peticija za artikulisanje namene prostora Zelene pijace.
Ukoliko se ponovi jedinstvo i interesovanje građana Vršca za navedene teme kao za već pomenuti samodoprinos, biće ovo novo poglavlje u političkom životu Vršca, gde će konačno biti poštovana volja građana.

Priredio: 
Poslednja izmena dana ponedeljak, 22 februar 2016 14:38
Vi ste ovde: Home Novosti Politika VELIKA POBEDA VRŠČANA PROTIV ODMETNUTE VLASTI